Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är namnet på nya NHL-laget

Seattle Kraken. Det är det fullständiga namnet på NHL:s nya lag som ansluter till ligan nästa säsong.
– Jag gillar det, säger förre NHL-stjärnan Ulf Samuelsson som arbetar som scout för klubben till Expressen.

En grafisk bild över hur det kan se ut när Seattle spelar NHL-hockey från nästnästa säsong.Bild: Seattle Kraken/AP/TT
”Vi har varit fast beslutna på att rikta in oss på vilka vi är som organisation, stad och region. Vi tror att vi hamnat rätt, med perfekt passform”, säger Seattles vd Tod Leiweke i ett uttalande på klubbens webbplats.
Redan i december 2018 stod det klart att Seattle skulle bli den 32:a organisationen i NHL, den första sedan Vegas Golden Knights 2016. Men först under torsdagen blev lagnamnet offentligt.
Den tidigare Tre Kronor-backen, NHL-spelaren och Modotränaren Ulf Samuelsson arbetar som scout för Seattle Kraken. Han visste inte om tilläggsnamnet Kraken förrän den officiella presentationen.
– Ett trevligt namn med nordisk anknytning. Jag gillar det, säger han till Expressen.
Seattle ligger högst upp på USA:s västkust, nära både Stilla havet och Kanada där Vancouver är omkring 23 mil på andra sidan gränsen.
Både på svenska och engelska definieras kraken som ett mytiskt sjömonster. En huvudledning till att det nya NHL-lagets tröjlogga är ett S, som i Seattle, i form av en ålliknande varelse med ett öga.
Rättad: I en tidigare version av den här texten avgavs fel avstånd mellan Seattle och Vancouver. Rätt ska vara omkring 23 mil.
Gå till toppen