Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klippen som hintar om hur bra Hugh Grant är på tennis

Idag gör Hugh Grant debut i veteran-SM i tennis i Båstad. Men hur bra är han? En som kan veta är Sandra Bullock som spelat tennis mot honom på film.

Hugh Grant är kanske de romantiska komediernas okrönte kung och därmed är det månne passande att han ägnar sig åt en sport där varje game startar med love för båda spelarna. En bollvinst senare är det 15-love och så vidare.
Men hur bra är han? Få vet riktigt och hans motståndare på söndag, Ferenc Kovacs från Ödåkra, kanske allra minst.
– Jag vet inte vad jag kan förvänta mig. Jag har aldrig sett honom spela, sade han tidigare i veckan.
Kanske kan följande två klipp från Youtube ge honom några ledtrådar.
Det visar sig nämligen att Hugh Grant bland annat spelat tennis på vita duken. I filmen "Kärlek på jobbet" från 2002 med bland andra Sandra Bullock river han av två servar och kanske också en lobb på ett till synes självsäkert och otvunget sätt.
I ett annat klipp som gör reklam för ett tennistränar-koncept och en app syns Notting Hill-skådisen till dramatisk musik och i slow motion slå forehand på forehand tills svetten lackar.
Hugh Grant har på senare år varit en flitig sommargäst i Torekov och Båstad. Den brittiske stjärnskådespelaren och hans svenska fru Anna Grant (före detta Eberstein) syns ofta på tennisturneringar världen över. Så även på centercourten i Båstad. Sedan 2015 har makarna en sommarbostad i Torekov i form av ett havsnära hus med sju rum och en boyta på 122 kvadratmeter.
Hugh Grant ställer upp i klassen Herrsingel 60+. Vid vinst i sin första match mot Ferenc Kovacs från Ödåkra TK, ställs Grant mot toppseedade Per Anders Lindeborg från Karlskrona TK.
Läs också Hugh Grant ställer upp i tennis-SM i Båstad
Läs också Här tränar Hugh Grants motståndare inför SM
Klädd i klassisk vit utstyrsel spelade Hugh Grant tennis, inte helt oävet, i filmen "Kärlek på jobbet" från 2002 med bland andra Sandra Bullock.Bild: Youtube
Gå till toppen