Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vägavstängningar i Mariastaden när nya övergångsställen byggs

I början av augusti ska staden bygga nya övergångsställen kring Mariehällsrondellen. Under en månad kommer bland annat Kullavägen att vara avstängd på olika ställen.

Arbetet med att bygga övergångsställen görs i tre etapper och ska ta ungefär en månad med start den 3 augusti.Bild: Peter Ferm
Totalt är det tre övergångsställen för både cyklister och gående som ska byggas kring rondellen. Syftet är att förenkla för dessa trafikanter att ta sig fram i området.
För bilisterna innebär det dock under ungefär en månads tid omvägar medan det grävs i gatorna.
Den första etappen gör att trafiken stängs av helt på Kullavägen omedelbart söder om rondellen. I den andra etappen stängs Pilhultsvägen norr om rondellen av och i den tredje etappen är det åter trafiken på Kullavägen, den här gången öster om Mariehällrondellen som tillfälligt stoppas.
De befintliga gång- och cykelvägarna påverkas inte av bygget. Det gör dock busstrafiken som leds om när avstängningarna påverkar bussträckningen.
Gå till toppen