Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fjärde raka oavgjorda matchen för HIF

Slutforceringen uteblev mot Östersund. Bottenmötet slutade 0–0.

Anthony van der Hurk var involverad i mycket i den första halvleken och skulle eventuellt fått med sig en straff.Bild: JOHAN AXELSSON
Allsvenskan
Östersund–HIF 0–0 (0–0)
Fem raka matcher utan förlust för Helsingborg. Samtidigt bara en seger på säsongens tio första matcher. Det var ett viktigt möte mellan nästjumbon HIF och trettondeplacerade Östersund på Jämtkraft arena under måndagskvällen, när den elfte omgången skulle fullbordas.
Inledningsvis var det hemmalaget som hade störst bollinnehav och skapade det första farliga läget genom Kalpi Quattara, men Anders Lindegaard var snabbt ute.
HIF låg lågt till en början och lät Östersund styra spelet, men efter hand som den första halvleken tickade på tog HIF över mer och mer.
Bortalaget fick större tryck på den offensiva planhalvan, kom in med fler spelare i boxen och skapade en del halvlägen. Bakåt hade man koll på Östersund, som hade svårt att komma igenom Helsingborgsförsvaret.
Efter drygt 30 minuter skulle HIF eventuellt haft en straff efter att Anthony van der Hurks skott såg ut att träffa handen på en Östersundsspelare, men domaren friade.
Utan att egentligen skapa några riktiga farligheter var det ändå HIF som tryckte på mest och skapade flest halvlägen. Men faktum är att HIF inte hade ett enda avslut på mål i den första halvleken och de första 45 minuterna slutade 0–0.
Det var femte matchen i rad som HIF inte lyckades spräcka målnollan i den första halvleken, vilket innebär att man på elva matcher endast gjort ett mål de första 45 minuterna.
Precis i början av den andra halvleken fick Rasmus Jönsson ett bra läge, men Östersundsförsvararen stod för en klockren glidtackling i eget straffområde. HIF fortsatte sätta tryck, men Östersund växte in i halvleken. ÖFK började spela med mer fart, vinna bollen högre upp och skapade fler omställningar.
I matchminut 57 stod Jordan Kadiri för en fin prestation, men yttersidan gick över Anders Lindegaards målram.
Efter drygt en timmes spel gick Mohammed Abubakari ut med lindat lår och in kom Alex Timossi.
Fem minuter senare gjorde HIF ett dubbelbyte. Rasmus Jönsson och Max Svensson ersattes av Assad Al Hamlawi och Casper Widell. Den sistnämnde gick in i mittförsvaret och Mix Diskerud klev upp på innermittfältet.
Östersund tog över allt mer och var laget som tryckte på för ett ledningsmål. Med drygt en kvart kvar fick Jordan Kadiri till ett bra avslut som gick precis utanför Anders Lindegaards vänstra stolpe.
Alhaji Gero, med förflutet just i Östersund, kom in med knappt tio minuter kvar, men lyckades inte skapa några farligheter.
Matchen slutade 0–0. Det var HIF fjärde raka oavgjorda match.
Gå till toppen