Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Psykiskt sjuk man prioriterades bort innan uppmärksammat mordförsök

En lördagsnatt i november förra året attackerade en psykiskt sjuk man en okänd ung kvinna i en busskur i Malmö. Hon fick livshotande skador, men överlevde. Psykiatrin i Skåne konstaterar nu att de på grund av hög arbetsbelastning prioriterade bort de vårdinsatser de planerat för mannen.

Blommor och ljus vid busshållplatsen på Lönngatan där en kvinna fick livshotande skador när den psykiskt sjuke 22-åringen attackerade henne med en planka en lördagskväll i november förra året.Bild: Patrick Persson
– Det är förfärligt det som har hänt, jag vill verkligen beklaga det som skett för kvinnan, hennes anhöriga och för familjen till patienten som det handlar om. Vi ser väldigt allvarligt på det som skett, och vi behöver bli bättre på vissa saker, säger Gunnar Moustgaard, tillförordnad chefläkare vid psykiatrin i Skåne.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen