Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kickbikes och skateboard försöker samsas i samma park

Skejtare och kickbikesåkare försöker samsas i parken. Kommunen har satt upp en skylt med regler och åktider.
– Det handlar ju helt enkelt om att kompromissa, säger Susann Toft chef för kultur och fritid i Ängelholms kommun.

Anna-Karin Nilsson med dottern Ayla Bigham.Bild: Stefan Ed
Det är förmiddag och redan fullt i skejtparken. Ett tjugotal åkare och ett gäng föräldrar som sitter och tittar på.
Skateboard, kickbikes och inlines samsas.
– Det handlar om respekt för varandra och följa de regler som finns. Både för sig själv, men också för andra, säger skejtaren Anna-Karin Nilsson.
Hon är i parken tillsammans med sin dotter Ayla Bigham. Anna-Karin Nilsson åker bräda, medan dottern kör både det och kickbike.
– Det svåra med att alla åker samtidigt är att kickbiksen är snabba. De låter inte så mycket och sen är de gjorda av metall. Det är jättelätt att man gör sig illa ifall man inte håller koll på varandra, säger Anna-Karin Nilsson.
Anna-Karin Nilsson med dottern Ayla Bigham iBild: Stefan Ed
Parken invigdes 2013 och har varit väldigt populär ända sedan start. Men en del konflikter har uppstått mellan de olika åkarna.
– Den byggdes utifrån skejtarnas behov, men redan vid invigningen blev det uppenbart att även de som åkte kickbike ville vara i parken, säger Susann Toft chef för kultur och fritid i Ängelholms kommun.
Läs också Olyckstillbud och oreda i skateboardparken
Kommunen har därför satt upp en skylt med förhållningsregler och tidsbestämmelser.
– Man vill ju att det ska bli så bra som möjligt. Vi har försökt hitta en kompromiss, sen känner kanske båda lägren att de inte får ut det bästa av det, men det handlar ju helt enkelt om att kompromissa, säger Susann Toft.
Informationsskylt för säkerhet-, trivselregler och åktider.Bild: Stefan Ed
Tuva Berglund är en av alla dem som gillar att vara i parken. Med hjälm på huvudet och ordentliga knäskydd på kastar hon sig ut i parken.
Känner du till att det finns regler för de som kör här?
– Ja, man ska vänta på sin tur i poolen, och sen vet jag att det finns speciella tider man får åka, säger hon.
Nioåriga Tuva Berglund åker kickbike.Bild: Stefan Ed
I en annan del av parken kör mamman Frida Angvar på sin skateboard. Första gången hon klev upp på en bräda var förra sommaren.
– Jag tänkte att livet blir inte roligare av att sitta och titta på, säger Frida Angvar.
Denna sommar är hon och sonen i parken minst två dagar i veckan.
– Det gäller att våga testa och öva. Svårast är ju balansen, men jag har mycket skydd. Jag vill ju kunna gå till jobbet dagen efter, säger hon och skrattar.
Frida Agnvar tröttnade på att sitta och titta på. Nu är hon i parken och tränar minst två dagar i veckan.Bild: Stefan Ed
Gå till toppen