Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barclays tar oväntat stora kreditförluster

Storbanken Barclays investmentverksamhet fick ett lyft från handel med räntor, valutor och råvaror under första halvåret, men oväntat stora avsättningar för att täcka kreditförluster i coronakrisens spår tynger resultatet. ArkivbildBild: Kirsty Wigglesworth AP/TT
Coronapandemin slår hårt mot den brittiska storbanken Barclays, som sätter av 1,6 miljarder pund (drygt 18 miljarder kronor) för att täcka potentiella kreditförluster, enligt kvartalsrapporten.
Avsättningen var större än de 1,4 miljarder pund som analytiker i snitt hade räknat med enligt bankens egna sammanställning av prognoser.
Totalt har Barclays därmed under årets första halvår tagit kreditförluster, realiserade och befarade, för 3,7 miljarder pund. För helåret ligger snittprognosen bland analytiker på kreditförluster på 5,8 miljarder pund.
Barclays redovisar samtidigt ett vinstras till 1,3 miljarder pund före skatt för årets första halvår. Det kan jämföras med 3 miljarder pund i vinst under motsvarande period i fjol.
Resultatet tyngdes av de oväntat stora kreditförlusterna, vilket delvis vägdes upp av starka resultat från handel på ränte-, valuta- och råvarumarknaden.
Gå till toppen