Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han byter Ängelholm mot Falköping: “Det är en utmaning”

Ängelholmaren Ronny Johansson blir ny verksamhetsledare och instruktör vid Riksidrottsgymnasiet i Falköping.

Diskussioner har pågått under våren. Nu är det klart att Ronny Johansson tar över som verksamhetsledare och instruktör på Riksidrottsgymnasiet i Falköping.Bild: Stefan Ed
Volleybolltränaren Ronny Johansson, med rötterna i Åstorp, har fått nytt jobb på Riksidrottsgymnasiet i Falköping. Där tar han över rollen som verksamhetsledare efter Jeanette Jonsson och kommer dessutom att vara instruktör.
– Det känns spännande, det är en utmaning, säger han och utvecklar sina arbetsuppgifter på RIG:
– Det är två huvudtränare som har lämnat och gått vidare. Jag ersätter med en halvtidstjänst och Ettore Guidetti [förbundskapten för de svenska volleybolldamerna] den andra. Min andra uppgift är som verksamhetsledare, där jag ska försöka hålla ihop verksamheten genom att ha kontakten gentemot skola, förbund, RF, föräldrar, elitserieklubbar och andra intressenter.
Ronny Johansson har lång erfarenhet från volleybollscenen och har tidigare varit instruktör vid just RIG. Dessutom har han vunnit SM-guld med Örebros damer och varit tränare utomlands bland annat i Österrike och Tyskland. Sedan han lämnade den tyska Bundesligaklubben Rote Raben 2017 har han varit involverad i EVS på olika sätt. Bland annat som coach för ungdomstränarna i klubben och det senaste året har han, som han själv uttrycker det, bytt erfarenheter med EVS-tränaren Patrick Aparicio, under träningar tre gånger i veckan.
– Jag hoppas kunna bidra till svensk volleyboll genom att förmedla vad som krävs och hur man ska nå dit. Målet är att eleverna ska kunna komma ut till elitserieklubbarna, landslag och vidare ut i proffslivet också.
Ronny Johansson, som är sambo med EVS-liberon Veri Rizzoll, kommer att veckopendla till Falköping.
– Vi bor i Ängelholm och tanken är att vi ska bo kvar här och att jag ska veckopendla upp till Falköping. Jag har jobbat i Åstorps kommuns särskilda undervisningsgrupp så i stället för att pendla dit varje dag så tar jag de kilometerna en gång i veckan.
Den första augusti gör 48-åringen sin första dag på det nya jobbet. Två veckor senare börjar eleverna, nya som gamla.
– Det blir en nystart i dubbel bemärkelse. Eleverna har varit borta från skolan sedan i mars på grund av Corona så dels ska de komma tillbaka till verksamheten och sen kommer vi [nya personalen].
Gå till toppen