Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Crosbys formbesked inför NHL:s omstart

Med bara dagar kvar till återstarten i NHL har de första klubbarna börjat repa mot varandra. Allra först ut på isen var Pittsburgh och Philadelphia i Toronto.
– Det var kul att vara tillbaka där ute på isen, säger Pittsburghstjärnan Sidney Crosby.

Sidney Crosby på isen i träningsmatchen mot Philadelphia.Bild: Nathan Denette/AP/TT
Philadelphia vann träningskampen med 3–2 efter mål i förlängningen, men den stora frågan inför matchen fick sitt svar redan från start. För ja, Pittsburghs Sidney Crosby var med på isen, och spelade.
Storstjärnan hade missat fem av lagets sex senaste träningar och ett frågetecken för hans fysiska status hade rests. Men 23 byten och en speltid på drygt 19 minuter senare gav han tummen upp.
– Det kändes bra. Jag kände mig stark, det kommer att ta tid att hitta spelet och så, men det kommer med tiden. Så det kändes i huvudsak bra. Det var kul att vara tillbaka där ute på isen, säger Crosby enligt nhl.com.
Några mål från Crosbys sida blev det inte, det såg bland annat Philadelphia-målvakten Carter Hart till.
Även Hart har missat träningar under tiden i den så kallade bubblan i Toronto, men var redo för två perioders spel.
– Det var skönt att få spela, det var så länge sedan för båda lagen. Det var bra för oss att få en match för att se hur det blir här. Jag tycker att vi spelade bra, säger Hart efter elva räddningar på tolv skott.
Samtliga 24 lag kommer att genrepa varsin gång innan tävlingsmatchandet inleds på lördag efter 4,5 månads uppehåll för coronapandemin.
– Det var den här möjligheten vi hade för att utvärdera var vi står och för att kunna se vad vi är bra på och vad vi kan förbättra. Och det ska vi börja med i morgon, säger Pittsburghs tränare Mike Sullivan, och låter ana att det finns en hel del att slipa på.
Före matchen ställde spelarna från de båda lagen upp sig om vartannat för att gemensamt uppmärksamma rasism och sociala orättvisor.
– Det har hänt mycket sedan vi spelade senast och i båda lagen kände vi att det var viktigt att visa gemenskap och enighet och att vi vill vara en del av lösningen, säger Sidney Crosby, och syftar på de vidsträckta protester som följt efter det att George Floyd dödades av polis i Minneapolis i maj.
Även spelarna i Toronto och Montreal deltog några timmar senare i en liknande manifestation inför sin match. När spelet kom i gång vann Toronto med 4–2.
Allvaret börjar på lördag, när playoff till Stanley Cup seedningskvalet till slutspelet inleds.
Går allting som planerat spelas den första Stanley Cup-finalen den 22 september och senast den 4 oktober ska den kraftigt försenade säsongen vara avslutad.
Gå till toppen