Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åtal: Pojke tvingades sälja narkotika

Enligt åklagaren har en 13-åring i Malmö utsatts för grovt olaga tvång då han tvingats att åka till Lund och sälja narkotika. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En 27-årig man i Malmö åtalas för att ha tvingat en 13-årig pojke att flera gånger i veckan åka till Lund och sälja narkotika, i stället för att gå i skolan. Enligt åklagaren har 13-åringen utsatts för grovt olaga tvång. När han ville dra sig ur fick han höra att hans familj skulle dödas, skriver Sydsvenskan.
Utredningen har visat att han under en period dagligen blev upplockad på skolgården. Han försågs med narkotika som han gömde i kalsongerna under färden mot Lund.
När hans mamma efter drygt en månad förstått vad som pågick kopplades polisen in. Pojkens uppgifter ledde då till att narkotikanätverkets lager och en vapengömma kunde avslöjas. Hittills har utredningen resulterat i 17 olika stämningsansökningar och bland annat har tre personer dömts för grovt vapenbrott.
Gå till toppen