Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Båstads kommun avråder från bad på fler badplatser

Totalt fem badplatser avråder Båstads kommun nu från bad på.

Provtagningar har visat på otjänligt vatten när det gäller badvattenkvalité vid Torekovs sandstrand, Glimminge, Skansenbadet, Stora Hult och Segelstorp. På grund av detta avråder kommunen från bad just där.
Nya provtagningar skulle ske under fredagen. Halterna av e-colibakterier och intestinala enterokocker är för höga visar proven.
Kommunen har tidigare berättat att man inte vet varför halterna är så höga just i år. Man undersöker alla källor för att se vad det kan bero på.
En möjlig förklaring kommunen pekar på är att det varit en regnig och blåsig sommar. Något som kan resultera i att gamla e-colibakterier som ligger kvar i bottensedimentet kan lösas upp när havet kommer i rullning, enligt kommunen.
Man har även tidigare pekat på att bakterierna kan komma från djurlivet från exempelvis sälar eller fåglar.
Båstads kommun meddelar att man med hjälp av NSVA även undersöker om det otjänliga badvattnet kan bero på att en spillvattenledning gått sönder och att vattnet då kommer ut i havet.
Gå till toppen