Annons

Annons

Coronapandemin

Danskar uppmanas bära munskydd på bussen

Sundhedsstyrelsen uppmanar danskarna att använda munskydd i kollektivtrafiken under rusningstimmarna.

Bild: Johan Nilsson/TT

Annons

Semestern i Danmark närmar sig sitt slut – och därför uppmanas danskarna nu att använda munskydd i kollektivtrafiken vid trängsel.

Enligt Sundhedsstyrelsen är man orolig över att fler människor återvänder till städerna och att trycket på kollektivtrafiken ökar.

”Det kan göra det svårare att hålla avstånd i många situationer, även om man försöker. Därför rekommenderar vi nu att du tar med ett munskydd i din väska i dessa situationer och sätter på det om det är svårt att hålla avstånd”, säger Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsens direktör, i ett pressmeddelande.

Samtidigt framhålls att detta inte är ett krav utan en uppmaning. Inga böter kommer att delas ut om någon inte bär munskydd. Däremot står myndigheten, enligt Brostrøm, fast vid att munskydd i andra offentliga sammanhang fortfarande inte har någon effekt i nuläget.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy