Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man död i vattenskoterolycka – krockade med båt

En man omkom i samband med en vattenskoterolycka på fredagskvällen. Vattenskotern kolliderade med en fritidsbåt i närheten av en camping i Sotenäs i Bohuslän.

Sjöräddningen fick rycka ut till en vattenskoterolycka i Sotenäs under fredagskvällen. En person omkom. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Det var strax efter klockan 20 som larmet kom att en vattenskoterolycka ägt rum. Två personer färdades på vattenskotern.
– Vi är där och assisterar sjukvården. Det var två personer på vattenskotern. En är medvetslös, sade Marit Vasser vid Sjö- och flygräddningscentralen till TT strax efter att olyckan inträffade.
Enligt polisen ingick mannen och kvinnan som färdades på vattenskotern i samma familj och fick hjälp att komma i land av ombordvarande på den fritidsbåt som var inblandad i krocken. Ambulanspersonal utförde hjärt- och lungräddning på mannen, men hans liv gick inte att rädda.
Personen som körde fritidsbåten förhördes och nykterhetskontrollerades, och resultatet var negativt. Polisen är kvar på platsen och tar vittnesmål för att få en bild händelseförloppet.
Inga andra inblandade i olyckan behövde uppsöka sjukvård. Den avlidne mannen och hans anhöriga fördes till sjukhus efter händelsen.
I nuläget finns ingen brottsrubricering för händelsen.
– Vi har fått bra vittnesuppgifter, så förhoppningsvis har vi en klarare bild av vad som hände i morgon, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Gå till toppen