Annons

Annons

Coronapandemin

Norge öppnar inte helt för Sverige

Norska myndigheter kommer inte att göra som Danmark och öppna för resor till och från hela Sverige ännu. En ny bedömning ska göras nästa vecka.

Hälsodirektör Bjørn Guldvog, hälso- och omsorgsminister Bent Høie (H) och avdelningsdirektör på Folkehelseinstituttet Line Vold på fredagen.

Bild: Lise Åserud

Annons

Danmark öppnar nu för resor till och från alla svenska regioner, men Norge kommer inte att göra detsamma, säger hälsominister Bent Høie (H) på fredagens presskonferens om covidsituationen i Norge.

– Vi är mycket glada över att antalet smittade minskar hos våra grannar i öst, och det betyder att vi förhoppningsvis kan öppna fler svenska regioner nästa vecka, säger Høie.

På presskonferensen uppmanades den norska befolkningen att undvika kollektivtrafiken och i den mån det går arbeta hemifrån för att undvika trängsel.

– Man bör undvika att vara nära människor på bussar, spårvagnar och tunnelbanor, säger hälsodirektör Bjørn Guldvog.

Det kom flera frågor om munskydd, vilket nu blir allt vanligare i många länder. Men liksom i Sverige är norska myndigheter avvaktande.

– Munskydd kan vid en eventuell uppblossning bli aktuellt att rekommendera i Norge, säger Line Vold från Folkehelseinstituttet (FHI).

Annons

– I mitten av augusti skickar vi våra råd till departementet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy