Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stort läckage – personal översköljd av gödsel

Gödsel, det var vad räddningstjänsten behövde kämpa mot under eftermiddagen i Sävsjö. Gödslet på bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild.Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Räddningstjänst har under fredagseftermiddagen fått kämpa mot ett större gödselläckage från en cistern på en biogasanläggning i Sävsjö i Jönköpings län. Larmet kom in strax efter klockan 13 och räddningstjänsten kämpade mot läckaget i flera timmar.
– Det läcker fortfarande, men vi har minskat på det lite. Nu avvecklar vi här och gör ett nytt försök i morgon, säger Johan Petri, räddningsledare vid Höglandets räddningsförbund, till TT vid 18-tiden.
Totalt rör det sig om 6 000 kubikmeter gödsel som läcker ut, men det sker under kontrollerade former och riskerar inte att läcka ut i naturen.
– Det finns bra säkerhetsåtgärder här på anläggningen, så arbetet har skett under kontrollerade former, säger Petri.
Polis fick också kallas till platsen efter att en i personalen på anläggningen fått gödsel på sig. Personen fick kontrolleras av ambulanspersonal men behövde inte uppsöka sjukhus.
En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats.
Gå till toppen