Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Populärt museum stängs – anställd covidsmittad

En anställd på Absolut Vodkas museum i Åhus har smittats av covid-19. Nu stänger det populära turistmålet i i 14 dagar. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson / TT
Ett av de mest populära turistmålen i Åhus i Skåne har tvingats stänga akut sedan en anställd på Absolut Vodkas museum konstaterats smittad med covid-19, rapporterar Kvällsposten.
– Vi fattade beslutet att stänga så att inte personal och gäster utsätts för smitta, säger Kenneth Hoffström, platschef på museets restaurang Absolut Home till tidningen.
I Åhus finns både tillverkningen av Absolut Vodka men även det så kallade ”Absolut Home” i ”The Åhus Villa” som har restaurang, konferenslokal och guidade turer.
– Vi tog beslutet sent i går kväll och i dag har vi stängt och meddelat alla gäster som hade bokat. Dessutom har vi ringt upp gäster som eventuellt kan ha haft kontakt med personalen. Vi tror inte det är en stor risk att en gäst kan ha blivit smittad eftersom ingen i personalen har större gästkontakt men vi chansar inte, säger Hoffström.
Anläggningen ligger helt separerad från tillverkningen och ska nu vara stängd i 14 dagar.
Gå till toppen