Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rådet: Stoppa storturneringen i Madrid

Den 12 september är det tänkt att Madrid Open ska inledas. Men nu säger lokala myndigheter att tennisturneringen bör ställas in.

Rafael Nadal är ett av flera stora namn som är klara för Madrid Open. Arkivbild.Bild: Rebecca Blackwell/AP/TT
En stor ökning av antalet smittade av coronaviruset gör att spanska myndigheter uppmanar arrangörerna för Madrid Open att ställa in turneringen.
Turneringen, som ska hållas den 12–20 september, innefattar både damernas WTA-tour och herrarnas ATP-tour och är en viktig förberedelse inför Franska mästerskapen som inleds den 27 september.
”Arrangören för Madrid Open har varit i tät kontakt med de kunniga hälsomyndigheterna i Madrid och med det nationella idrottsförbundet. I det senaste mötet, den 29 juli, uttryckte arrangörerna oro kring att kunna arrangera tävlingen fri från hälsokomplikationer som kan påverka spelare, supportrar och personal”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.
”Utifrån den här situationen tog arrangörerna hjälp av lokala hälsomyndigheter och blev uppmanade att inte hålla turneringen”.
Arrangörerna skriver vidare att man kommer ta ett beslut i god tid.
”Utifrån den här inrådan kommer vi att analysera och bedöma olika möjliga alternativ, med ständigt fokus på säkerheten för alla inblandade”.
I Spanien har över 288 000 personer bekräftats smittade av coronaviruset och över 28 000 har avlidit, enligt Johns Hopkins-universitetet.
Gå till toppen