Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Säker seger för Hittarp i premiären

Efter åtta månader fick Hittarp äntligen spela premiären i division 3. Där fick Klippan se sig besegrade med klara 6–0.

Efter ett fint förarbete av Hittarps högerback kunde Kamal Barny trycka in 3–0 innan paus. Matchen slutade 6–0 till Hittarp.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Division 3 Sydvästra Götaland
Klippans Förenade FF–Hittarps IK 0–6 (0–3)
Hittarp har väntat länge på seriepremiären och när den väl kom var det inget snack om att bortalaget var starkast, i derbyt mot Klippan.
– Vi har väntat på det här i åtta månader så det är otroligt skönt att vara igång. Sen är det extra skönt att få en vinst med sig, säger Hittarps lagkapten Kamal Barny.
Hittarp, som åkte ur division 2 förra säsongen, fick en bra start på matchen när man redan efter sju minuter kunde trycka in ledningsmålet genom Teddy Bermudez.
– Det gör ju det enklare, det är viktigt att göra ett mål tidigt. Det förenklar resten av resan, men vi har mer att jobba på i spelet.
Innan pausen hade Hittarp utökat ledningen till 3–0 och i den andra halvleken var det aldrig något snack. Hittarp vann till slut med klara 6–0, men där finns en del att jobba på, enligt Kamal Barny. Nästa vecka väntar ytterligare ett derby, hemma mot Vejby.
– Jag ska inte säga att vi gör en bra match idag, utan vi gör det vi ska. Där finns mycket att förbättra. Nästa vecka kommer vara ett helt annat motstånd och det kommer smälla på ett helt annat sätt.
För Klippan var det andra förlusten på lika många matcher.
– Jag måste ändå säga att jag är nöjd över vad mina spelare gör i början av första halvlek, men tajmingen är dålig. Målen kommer när vi precis kommit in i matchen och det känns bra, säger Klippans tränare Emil Bengtsson.
– Sen är det klart att resultatet är fullt rättvist och visar på skillnaderna mellan lagen, men jag tycker att det tippar lite för mycket över till Hittarp, lite för tidigt.
Gå till toppen