Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Få smittade i covid-19 inom Helsingborgs vård och omsorg

Enligt senaste uppdateringen är det i nuläget två vårdtagare med konstaterad eller misstänkt covid-19 i verksamheter inom Helsingborgs vård och omsorg.

Verksamhetschefen för vård- och omsorgsförvaltningen, Ingrid Bergh, vill inte specificera det mer än så.
– Nej vi går inte ut med var eller annan detaljerad information, Det har vi aldrig gjort, förutom i fallet med äldreboendet Valltorp, där vi gjorde ett undantag, säger hon fortsätter:
– Vi har det under kontroll och fortsätter att jobba med samma försiktighetsåtgärder som tidigare. Pandemin tar ju inte semester som andra.
För två veckor sedan fanns det 13 vårdtagare med konstaterad eller misstänkt covid-19 inom vård- och omsorgsnämnden och socialnämndens verksamheter i Helsingborg.
– Att det nu är lite mindre belastning tar vi inte som en förevändning för att slappna av. Istället försöker vi utnyttja tiden för att förbereda oss inför en eventuell andra våg, säger Ingrid Bergh.
Gå till toppen