Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Valorant”-skapare sorgsna över giftigt snack

Spelare som beter sig illa är ett stort problem i många spelgemenskaper. Nya spelet ”Valorant”, som snabbt blivit populärt, är inget undantag. – Vi hoppades nog naivt på att kanske det skulle vara annorlunda i vårt spel, men det är det inte, säger Anna Donlon, exekutiv producent.

Nya spelet "Valorant" har lockat miljontals spelare sedan det släpptes 2 juni. Många verkar uppskatta den precisa skjutningen och de taktiska elementen. Men spelet har – liksom många andra titlar – problem med att en del spelare uppför sig illa. Pressbild.Bild: Riot Games/TT
Könsord, svordomar, rasistiska och sexistiska påhopp är vardag i många onlinespel. Frustrerade, eller bara elaka, personer beter sig ofta illa mot sina med- och motspelare. På nätforum vittnar många om den giftiga miljön – toxic på engelska – som fått en del att sluta spela på nätet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen