Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brittisk ex-minister gripen för våldtäkt

En brittisk parlamentsledamot misstänks för flera våldtäkter. Arkivbild.Bild: Frank Augstein/AP/TT
En brittisk parlamentsledamot för Torypartiet och före detta minister har gripits, misstänkt för våldtäkt och sexuella övergrepp, skriver The Sunday Times.
En kvinna i 20-årsåldern, som har varit anställd vid parlamentet, har anmält ex-ministern och polisen bekräftar att en man i 50-årsåldern greps under lördagen.
”I fredags den 31 juli mottog Londonpolisen anklagelser avseende fyra separata incidenter som innefattar anklagelser om sexualbrott och övergrepp”, säger polisen i ett uttalande.
Politikern har inte namngivits. Anklagelserna ska ha tagits upp med en högt uppsatt tjänsteman för det styrande Tory, och partiet säger sig ta beskyllningarna på största allvar.
”Vi tar alla den här sortens anklagelser på extremt stort allvar. Eftersom det här ärendet nu ligger hos polisen skulle det vara olämpligt att kommentera saken ytterligare”, skriver Konservativa partiet i ett uttalande, enligt nyhetsbyrån PA.
Gå till toppen