Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tropiska stormen Isaias hotar Florida

I väntan på stormen Isaias var Daytona Beach populär på lördagen.Bild: Stephen M Dowell
I gryningen lokal tid har ovädret Isaias närmat sig Floridas östkust. USA:s väderorgan National Hurricane Center (NHC) skriver i en uppdatering att Isaias drar förbi delar av nordvästra Bahamas på sin väg mot Florida.
Stormen väntas föra med sig tungt regn och potentiellt livsfarliga plötsliga översvämningar. Orkancentret varnar även bland annat för översvämningar i städer. Framför allt riskerar lågt liggande och dåligt dränerade områden längs östkusten i USA att drabbas.
Stormförhållandena väntas sprida sig norrut längs Floridas östkust, Georgias kust och South Carolina under måndagen. De kan då åter nå orkanstyrka.
Isaias följs noga av USA:s rymdmyndighet Nasa, som har valt att ge operatören Space X i uppdrag att fullfölja en planerad återresa för två astronauter som befunnit sig på Internationella rymdstationen (ISS). Astronauterna lämnade ISS natten mot söndag, svensk tid, och Nasa skriver att ett antal svåra beslut väntar under färden ner för att säkerställa att Isaias inte innebär fara för landningen i Mexikanska golfen.
Gå till toppen