Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stationen i Båstad växlade in på nytt spår

Sedan tunneln genom Hallandsåsen invigdes för snart fem år sedan har tågen slutat stanna framför Båstads gamla järnvägsstation. Numera rymmer den historiska byggnaden fyra semesterbostäder.

Nu är Rikke Glans satsning på semesterbostäder i Båstads gamla stationshus i hamn. Fyra lägenheter ryms i dag i huset som en gång var utgångspunkten för resandet till och från Båstad.Bild: Stefan Ed
Båstads gamla station såg dagens ljus 1884. Året därpå drogs den nybyggda järnvägslinjen Skåne-Hallands järnväg förbi. 2015 invigdes tunneln genom Hallandsåsen och tågen slutade passera utanför den gamla stationen. Längs banvallen löper i dag istället rekreationsleden Bjäre banvall efter att rälsen plockats bort. I dag är det vandrare och cyklister som tar sig fram i anslutning till perrongen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen