Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svenska Jubël slår i England – med gammal hit

En cover på en cover som spelades in för skojs skull och sedan låg i byrålådan i flera år. Jubëls ”Dancing in the moonlight” är en oväntad superhit – nu har den också blivit den mest spelade låten på radio i Storbritannien. – Nu vill man ju bräcka sig själv och slå rekord, säger Sebastian Atas, ena halvan av den svenska duon.

Jubël har nått framgångar i Storbritannien men coronapandemin hindrar dem från att synas så mycket i landet som de skulle vilja. "Det klart att man vill komma dit och spela, men man får se när det blir. Vi har redan börjat boka på lite inför våren 2021", säger Sebastian Atas, som utgör Jubël tillsammans med Victor Sjöström.Bild: Nina Holma
Sommaren 2018 var Jubëls ”Dancing in the moonlight”, som sjungs av Neimy, en jättehit hemma i Sverige. Den var en av de mest spelade låtarna både på radio och på Spotify innan den fick fäste i Skandinavien och stora delar av Europa.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen