Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så slipper du matförgiftning under rötmånaden

Under högsommarens fukt och värme trivs bakterier och mögel som bäst och det finns risk att fler insjuknar i magsjuka. Men en ökad medvetenhet om handhygien under coronapandemin kan komma att bromsa antalet fall något, tror Åsa Rosengren, mikrobiolog på Livsmedelsverket.

Under rötmånaden kan livsmedel mögla snabbare på grund av värme och hög luftfuktighet. Arkivbild.Bild: Fanni Olin Dahl/TT
Sommaren har varit relativt sval hittills men när rötmånaden står för dörren är det inte läge att slappna av. Värme och luftfuktighet bidrar till att bakterierna stortrivs.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen