Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norska myndigheter: Bygger på tillit

Den norska kodningen av tillåtna och karantänspliktiga regioner är ett resultat av förtroende grannländerna emellan – och att restriktionerna efterföljs baseras också på tillit. – Vi förstår att det är svårt. Men vi har fått klara indikationer på att det är viktigt att dra i bromsen igen, säger Frode Forland, norska Folkhälsoinstitutets (FHI) smittskyddsdirektör, till TT.

Norska FHI:s smittskyddsdirektör Frode Forland under onsdagens presskonferens där den norska regeringen lämnade beskedet om att ytterligare sex regioner i Sverige nu rödlistas.Bild: Annika Byrde
Ytterligare sex svenska regioner rödlistas nu av Norge. Inresande från dessa regioner måste alltså sitta i tio dagars karantän vid ankomst. Men inga gränser ska vara stängda i onödan, skriver Norges hälsominister Bent Høie (Høyer) i ett mejl till TT.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen