Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Skånetrafiken tar bort bussar som unga är beroende av

Allerum Golf har under våren fördubblat antalet ungdomar som funnit golf som sitt största intresse, skriver ordförande Matz Svensson. Foto: Tom WallBild: Tom Wall
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Länstrafiken i Skåne har beslutat att sluta köra buss till Hjälmshult och där­efter den tidigare slutstationen vid ridanläggningen och Allerum Golf. Nu ska Hjälmshult inte ens trafikeras med buss under helgerna.
Allt under argumentet covid-19. Beslutet är obegripligt och har uppenbarligen inte ett dugg med covid-19 att göra.
Hjälmshult norr om Helsingborg är en livskraftig och välmående små­skalig by lagom långt från stadens jäkt.
Ridanläggningen och Allerum Golf har väldigt många ungdomar som utövare. Allerum Golf har under våren fördubblat antalet ungdomar som funnit golf som sitt största intresse.
Vi har över 200 ungdomar inskrivna som medlemmar. Ungdomar som många gånger är beroende av buss­förbindelser för att kunna utöva sitt älskade fritidsintresse. Ett fritids­intresse som förenar social samvaro med fysisk aktivitet.
Här hos Allerum Golf arbetar vi med devisen Alla olika – Alla lika. Ett grundläggande tema i golfklubbens värdegrund. Ungdomar med olika bakgrund möts tillsammans där det är naturligt att var och en sporrar varandra och gläds med varandras framgång.
Många av våra ungdomar har rest till golfbanan med buss. De har inget annat sätt att ta sig till golfklubben. Många gånger har de tvingats hoppa av bussen i Hjälmshult för att promenera den sista 1,5 kilometern då bussen bara ibland kör ända fram till ändhållplatsen (trots att Allerum Golf där, för egna medel, anlade en busshållplats och vändzon för bussarna. Vändzonen används för övrigt även flitigt av regionbussarna).
Redan första helgen med den nya tidtabellen hade vi i Allerum Golf flera ungdomar som inte kunde ta sig till sin golfträning på grund av att bussförbindelsen var nedlagd.
Länstrafiken måste tänka om. Ungdomarna och Hjälmshultsborna behöver en väl fungerande kollektiv­trafik. En bra kollektivtrafik är nödvändig även i dessa, och kanske framför allt i dessa, tider.
Matz Svensson
Ordförande Allerum Golfklubb
Gå till toppen