Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De möter krisen med gruppsamtal om känslor

Coronapandemin kan väcka många svåra tankar och känslor. Samtidigt uppmanas människor att ha färre sociala kontakter. I Lund har samtalsgrupper om existentiella frågor startats för att möta den själsliga krisen.

Christel och Jimmy Blondin på Resurs rehabilitering i Lund har startat samtalsgrupper för att bryta ensamhet och isolering under coronapandemin. Ett tiotal deltagare dricker kaffe och pratar om känslor med fysisk distans till varandra i ett större konferensrum.Bild: Ingemar D Kristiansen
Initiativet kommer från personalen på Resurs rehabilitering, som i vanliga fall hjälper arbetsgivare och anställda med att hantera alkohol-, drog- eller spelproblematik. De är oroliga att bristen på mänskliga möten på grund av hemarbete, permitteringar, inställda aktiviteter eller isolering av andra skäl förvärrar problem med beroende och annan psykisk ohälsa.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen