Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Missnöjda idrottsförbund ska träffa Lind

Flera motionsidrottsförbund var missnöjda med regeringens besked i publikfrågan förra veckan. På onsdag ska de, tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF), träffa idrottsminister Amanda Lind (MP) för att framföra sina synpunkter. – Min förhoppning är att man ska kunna hitta en praktikabel lösning, säger RF-ordföranden Björn Eriksson.

Starten i Stockholm Marathon 2019. Marathongruppen är en del av idrottsrörelsen som känner sig förbisedd av regeringen. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
I fredags förra veckan öppnade inrikesminister Mikael Damberg (S) och kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) för att införa lättnader i förordningen som förbjuder allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare. Förhoppningen är att publik i begränsad skara ska vara tillåten på idrottsarenor från och med den 1 oktober.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen