Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tvärstopp – Helsingborgs Yrkeshögskola får inte överlåtas

Kommunen och Plushögskolan var överens. Men när Myndigheten för Yrkeshögskolan ändrade förhållningssätt till överlåtelser var Helsingborg yrkeshögskola först ut att hamna i kläm. Det blev ett nej – och utbildningen förblir kommunal.

De långt gångna planerna på att låta Plushögskolan ta över Helsingborg yrkeshögskola fick tvärbromsas när Myndigheten för yrkesutbildning sa nej - till kommunens förvåning och besvikelse.
De senaste åren har Helsingborgs yrkeshögskola fått många "nej" från Myndigheten för Yrkeshögskolan när man har sökt tillstånd för att starta nya YH-utbildningar, till både skolans och den politiska ledningens besvikelse. Detta ledde till att den kommunala yrkeshögskolan bjöds ut till ett hundratal utbildningsanordnare. Bland de intresserade valdes Plushögskolan och allt såg ut att vara ordnat för en övergång redan i höst.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen