Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu har alla sju kommuner sagt ja till flygplatsköpet – även Bjuv blir delägare

Under torsdagskvällen röstade även Bjuvs kommunfullmäktige ja till att bli delägare i Ängelholms flygplats. Redan nästa vecka tar kommunerna över driften av flygplatsen.

Nu har alla sju kommuners fullmäktige röstat ja till ett delat ägarskap av Ängelholms flygplats.Bild: Johan Nilsson/TT
Sedan tidigare har tidningen skrivit om att majoriteten i Bjuv är positiv till att bli en av ägarkommunerna bakom Ängelholms flygplats, vilket skulle kosta kommunen som mest 1 085 000 kronor.
Läs också Majoritet i Bjuv för att bli delägare i Ängelholms flygplats
Nu står det klart att det blir verklighet. Under kommunfullmäktiges möte i torsdags beslutades det att Bjuv går in som delägare i flygplatsen och tillför aktiekapital.
Det avgjordes med att 17 röstade för och 12 mot. Som väntat röstade Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet ja medan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet röstade nej.
Pia Trollehjelm (SD), ordförande i kommunfullmäktige, är nöjd med utgången.
– Det är positivt att vi kan rädda en flygplats som betyder så mycket för regionen, säger hon.
Hon får medhåll av kommunstyrelsens ordförande Mikael Henrysson (SD) som berättar att de sju kommunerna, Helsingborg, Ängelholm, Höganäs, Klippan, Bjuv, Båstad och Perstorp, tar över driften av flygplatsen på tisdag den 1 september.
– Det ska skapas en ägarstyrelse av oss sju kommuner. Sedan bildas som känt även ett driftbolag. Det är driftbolaget som ska få verksamheten att fungera och kunna bära sig själv till slut, säger Mikael Henrysson och fortsätter:
– På tisdag ska vi träffas på flygplatsen för vårt första styrelsemöte.
Gå till toppen