Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Väla kan växa men konsekvenserna ska utredas

Den stora tillbyggnaden av Välas köpcentrum har tagit ett litet steg framåt. I torsdags sa politikerna ja till att starta förberedelserna för att Väla ska kunna bygga ut för upplevelser.

Bild: Ola Olofsson
Väla vill som HD berättat tidigare växa med en huskropp mellan köpcentret och Ikea. Där ska finnas plats för både upplevelser, service och kanske kontor. Tillbyggnaden kan bli 30 meter hög och över 20 000 kvadratmeter stor.
Politikerna i stadsbyggnadsnämnden har sagt ja till att sätta igång planarbetet för utbyggnaden, men längs vägen kommer staden att göra flera utredningar.
– Vi behöver föra ett djupare resonemang om vad en så stor utbyggnad får för konsekvenser för staden och handeln. Det hör till när det rör sig om en så stor anläggning, säger planchefen Björn Bensdorp Redestam.
En trafikutredning av större storlek ska också genomföras.
Välas centrumledare Niklas Blonér säger till HD att det finns många tankar om vilka upplevelser som kan rymma si nybyggnaden.
– Vi snickrar på massor av idéer som vi vill förankra med politiken. Vi ser fram emot att jobba igenom det här och att presentera förslag framöver, säger Niklas Blonér.
Läs också Trots en skakig vår – nu kommer nya hyresgäster till Väla
Läs också Väla vill växa med upplevelsecenter som kan ge 800 jobb
Gå till toppen