Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Planerna på spårväg till Höganäs genom Mariastaden lever

När Mariastaden växer med en modern station och hundratals bostäder byggs lämnas mark orörd och en väl tilltagen boulevard kommer att gå genom området. För det gäller att inte bygga bort framtida möjligheter. Som spårtrafik till Höganäs – rakt genom Mariastaden.

När nya Maria station växer Mariastaden. I framtiden kan det innebära spårvägstrafik till Höganäs.Bild: Sven-Erik Svensson
Mariastaden började exploateras mitt i en lågkonjunktur. Intresset från byggindustrin var därmed obefintligt och först i mitten av 1990-talet tog projektet fart. Sedan dess har stadsdelen växt explosionsartat och har på femton år gått från att ha varit ett av de mindre bostadsområdena i kommunen, sett till befolkning, till att i dag vara störst. Runt 7 000 personer bor där i dag och det blir ständigt fler.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen