Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Det måste vara viktigare att rädda klimatet än flygplatsen

En uppmaning till våra kommunalpolitiker i Nordvästra Skåne! Respektera nu unga Gretas flitiga arbete med klimatfrågan! De skriver C-G Pernbring.Bild: Hanna Franz n/TT
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Först måste jag erkänna att jag har bristfälliga kunskaper om klimat-och miljöfrågor.
Jag är säker på att klimataktivist Greta Thunberg har avsevärt bättre koll på dessa viktiga klimatfrågor än undertecknad.
Däremot är jag väldigt trött på debatten och dividerandet om Ängelholms-Helsingborgs flygplats på tidningarnas ledar- och debattsidor. Min Mening i HD är inget undantag.
Frågan är: Ska några nordvästskånska kommuner rädda flygplatsen? Ska vi inte nu äntligen sätta punkt för denna långa debatt som böljar fram och tillbaka?
Det är dessutom ett ständigt jonglerande med siffror och statistik i debattartiklarna.
En uppmaning till våra kommunalpolitiker i Nordvästra Skåne! Respektera nu unga Gretas flitiga arbete med klimatfrågan! Det startade med hennes "Skolstrejk för klimatet" i Stockholm år 2018.
Svenska politiker, både riks- som kommunalpolitiker, är väldigt stolta över hennes internationella engagemang och framgångar.
Hon är utan tvekan Sveriges röst i klimat- och miljöfrågor ute i världen.
Varför då inte också hörsamma henne på hemmaplan? Skrota därför planerna på att rädda Ängelholms-Helsingborgs flygplats! Rädda klimatet istället!
Det finns emellertid ännu ett alternativ: Genomför en folkomröstning i Nordvästra Skåne om flygplatsens vara eller inte vara! Helt enkelt: Ja! eller Nej! till flygtrafik till och från Ängelholm.
Det gick ju bra för drygt ett år sedan att genomföra en folkomröstning i Helsingborg om elbolaget Öresundskraft. Varför då inte också arrangera en folkomröstning om flygplatsen?
C-G Pernbring
Helsingborg
Gå till toppen