Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Det var som en enorm rensning av relationen”

För kärlekspar finns mängder av relationsråd. Men hur hanteras gnisslande vänskap? Barndomsvännerna Emma Hansson Löfgren och Emilia Mårtensson hittade en rad utmanande frågor som gav ärliga svar, tårar och skratt. Nu delar de med sig av sin vänskapsmanual.

För ett par år sedan insåg barndomsvännerna Emma Hansson Löfgren och Emilia Mårtensson att de måste anstränga sig mer för att hålla relationen vid liv. Denna investering i vänskapen visade sig bli särskilt betydelsefull sedan pandemi och restriktioner begränsat de sociala kontakterna.Bild: Peter Frennesson
När vi kommer till Emma Hansson Löfgrens lägenhet är Emilia Mårtensson redan där – hennes ansikte fyller laptopens skärm i vardagsrummet. Det är såhär deras samvaro sett ut de senaste månaderna, via Skype eller telefonsamtal mellan Emma i Malmö och Emilia i London.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen