Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "Vi tycker att Landskrona är så pass intressant att man vill undersöka en placering av ett Svenskt Förintelsemuseum här."

Landskrona är den naturliga platsen och har unika förutsättningar för placeringen av Sveriges Förintelsemuseum. Det skriver Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona
 och Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Många danska judar som hösten 1943 flydde över Öresund till Sverige kom i land i Landskronatrakten.
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Landskrona, Helsingborg, Höganäs och andra nordvästskånska orter har genom historien tagit stort ansvar för människor på flykt. Det var här, längs Skånes västkust, som flyktingar från Danmark och det ockuperade Europa huvudsakligen anlände under och efter andra världskriget. Här finns en viktig och verklig historia att berätta. När staten planerar att skapa ett museum om Förintelsen, hoppas vi därför att kulturdepartementet tittar närmare på nordvästra Skåne och Landskrona citadell som plats för det nya museet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen