Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "Femårsdagen av flyktingpojken Alan Kurdis död är en smärtsam påminnelse om att Europas migrationspolitik inte fungerar."

I många år har EU och EU:s medlemsländer skjutit den gemensamma asylpolitiken framför sig. Några få populistiskt styrda länder har fått bestämma spelplanen. Nu är det dags att EU tar ansvar för flyktingpolitiken, det skriver Centerpartiets Europaparlamentariker Abir Al-Sahlani och partiets migrationspolitiske talesman Jonny Cato.

Flyktingpojken Alan Kurdis döda kropp spolades upp på en strand i Bodrum, Turkiet, för fem år sedan.Bild: Nilufer Demir
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Hösten 2015 satte verkligen många saker på sin spets. Plötsligt överöstes vi av bilder och vittnesmål från tusentals familjer på flykt från Syrien. Snart ropade flera länder efter andrum och ännu fler stängde helt plötsligt sina gränser. Mitt i tragedin märktes särskilt bilderna på den drunknade Alan Kurdi som började spridas över världen för i dagarna fem år sedan. Den döde treåringen blev en symbol för den pågående flyktingkrisen. Femårsdagen är en smärtsam påminnelse om att Europas migrationspolitik inte fungerande.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen