Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nielsens mål gav BoIS en poäng i toppmötet

Nicklas Nielsen fortsätter leverera. I toppmötet med tabelltvåan Utsikten gjorde forwarden BoIS mål i 1–1-matchen.

Nicklas Nielsen och assisterande tränaren Max Mölder, som tidigare jobbat ihop i Hittarp. Viktor Wihlstrand, assistläggaren till Nicklas Nielsens mål mot Utsikten, har faktiskt också ett förflutet i Hittarp.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Med tre raka matcher utan förlust begav Landskrona BoIS sig till Göteborg för onsdagskvällens toppmatch mot Utsikten. Inför matchen var Utsikten tvåa med 27 poäng medan BoIS, med en match mindre spelad, parkerade på tredjeplatsen med 25 poäng.
Tränarna Billy Magnusson och Max Mölder valde att starta med Viktor Wihlstrand, som saknades senast, och förpassade Kevin Jensen till bänken. Patrick Nwadike klev därmed ut som högerback och Dennis Olofsson tog steget upp som högerforward. På vänsterbackspositionen blev det ett rakt bytte då Alexander Tkacz ersatte Jonathan Asp.
BoIS åkte på en riktig mardrömsstart när domaren blåste straff i den fjärde minuten. Alexander Angelin slog straffen, Philip Mårtensson räddade – men Angelin slog in returen. Enligt domaren tog bollen på handen på BoIS-kaptenen Philip Andersson, därför blev det straff.
– Jag vet inte om det tog på handen, men det tog på kinden i alla fall, sa Philip Andersson i halvtidsintervjun i HD-Sydsvenskans sändning.
– Domaren kändes osäker, det känns som att han gick lite på deras reaktioner. Men den tog kanske på handen också, jag vet inte.
I den 23:e minuten spelade Patrick Nwadike snett in och bakåt till skyttekungen Linus Olsson, som sköt skyhögt över. Fyra minuter innan pausvilan frispelade Linus Olsson forwardskollegan Nicklas Nielsen, men målvakten Axel Wibrån vann duellen med en benparad.
En minut in i andra halvlek fick den erfarne målvakten kapitulera. Viktor Wihlstrand slog en millimeterprecis långboll från sin mittbacksposition, Nicklas Nielsen tog med sig bollen på ett känsligt vis och sköt bollen i mål.
27-årige Nielsen, som blev klassad idrottsinvalid som 19-åring efter en rad allvarliga knäskador, gjorde därmed sitt femte mål för säsongen.
I den 64:e minuten gjorde BoIS sitt första byte: Dennis Olofsson ut, Kevin Jensen in. Tio minuter senare kom ett dubbelbyte då Passi Prudence och Oscar Petersson kom in i stället för Sumar Almadjed och Nicklas Nielsen.
BoIS försökte trycka på för ett ledningsmål, men lyckades inte. Matchen slutade 1–1 och det skiljer alltjämt två poäng mellan BoIS och Utsikten.
På söndag fortsätter BoIS jakt på superettan när de tar emot Trollhättan i Landskrona.
Gå till toppen