Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare:”Fortsätt bara på den inslagna vägen med matdistributionen i Höganäs”

Lennart Persson tycker att man ska organisera skolmåltiderna på samma sätt som för de äldre i Höganäs.

Nu har det ju fungerat ett tag med matdistribution på ett nytt sätt genom hemtjänsten och det verkar ju fungera perfekt enligt politikerna. Det gäller ju inte liberalerna, som inser att man gjort fel. Men med det här förslaget är det kanske inte helt feltänkt.
Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen och fortsätta inom områden där man behöver spara pengar och omprioritera inom verksamheten. Utbildningsnämnden begär 6 miljoner mer nästa år, trots att man behövt spara tvåsiffriga belopp.
Då är det ju naturligt att fortsätta med de fria skolmåltiderna. Det har ju fungerat alldeles utmärkt när gymnasieeleverna inte har varit i skolan under våren. Enligt en undersökning i Lund var det där bara 5% av skolungdomarna, som kom och hämtade maten på skolrestaurangen, när gymnasieskolorna var stängda. Dessutom klagar man ju mycket på skolmaten idag har jag förstått.
Inom det här området skulle förslaget för leverans av mat genom hemtjänsten till de äldre fungera alldeles perfekt. Ungdomarna är väldigt vana vid e-handel och skulle kunna beställa sina måltider där. Där finns det också ett väldigt stort utbud av olika rätter som de kan välja mellan. Där finns vanlig husmanskost, pizza, vegetariskt, palmoljefritt, rättvisemärkt, rätt slaktat, laktosfritt, glutenfritt och kost för alla andra sjukdomar. Det är säkert något som kan tillfredsställa de flesta ungdomarna idag.
Det man behöver investera i är några kylar och flera mikrovågsugnar. Lokaler med sittplatser finns redan när skolrestaurangerna läggs ner.
Vad skulle man då göra av alla pengarna som man frigör för detta. Jo man kunde ju använda det till att täcka underskottet, lärarlöner, extratjänster och annat som behövs inom skolväsendet. För det har ju verkligen förfallit under de senaste åren, även om Pisa-resultatet säger att det har blivit bättre. Men det beror nog mest på att man gjort undantag, så att inte alla fick vara med i undersökningen.

Lennart Persson – en förstående medborgare

Gå till toppen