Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Låt äpplena falla rätt ned i maten

Svenska äpplen är något av det finaste som finns. Lägg dem i maten, pimpa dem i desserten, använd dem som tillbehör.
Här är tre olika sätt att servera den härliga apelfrukten på.

Det är ett riktigt bra äppelår. Dra nytta av naturens goda och använd dem i såväl mat som dessert och bak.Bild: Janerik Henriksson/TT
I detta nu börjar grenarna på fruktträden hänga tungt lastade med naturens lösgodis. Det är bara att plocka, palla eller köpa hem. Särskilt äpplen verkar det finnas extra gott om den här säsongen. 2020 må ha varit deppigt på många sätt, men ett alldeles lysande svenskt äppelår enligt expertisen på de flesta håll i landet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen