Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Kroppen la av, det gjorde så ont efter 90 000 steg”

Ett nytt träningsfenomen sprider sig i sociala medier: Att gå 100 000 steg på en dag. Tre Helsingborgstjejer antog utmaningen och gick cirka 7 mil på 17 timmar, från Malmö till Helsingborg. Men de tänker aldrig göra om det.

Ellinor Jakobsson, Tilda Kreutz och Amanda Bergkvist promenerade cirka sju mil, från Malmö till Helsingborg. De började gå klockan sju på morgonen och var framme strax innan midnatt.Bild: Privat
I lördags klockan sju på morgonen stod sjuttonåringarna Ellinor Jakobsson, Tilda Kreutz och Amanda Bergkvist redo vid Malmö centralstation. De var klädda i träningskläder och gymnastikskor och ryggsäckarna var packade med regnkläder, vattenflaskor, plåster och extra strumpor. Framför dem låg en utmaning som de ännu inte anade vidden av: att gå 100 000 steg på en och samma dag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen