Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

91-åriga Kerstin kände sig lurad att köpa tjänst: ”Jag trodde det var sotaren”

Kerstin Lohmander blev uppringd och erbjöds en rengöring av sin köksfläkt. För det skulle hon betala nästan 4 000 kronor. Om något arbete blev gjort är oklart och nu vill hon varna andra. Polisen gör detsamma.

Kerstin Lohmander 91, fick ett samtal som gick ut på att det var tre år sen hon senast fick sin köksfläkt rengjord. Det slutade med att hon fick en faktura på över 5 000 kronor. Polisen varnar nu för att göra affärer med fläktföretag som ringer runt.Bild: Britt-Mari Olsson
För några veckor sen ringde det hemma hos Kerstin Lohmander, en 91-årig kvinna bosatt i Arild. En kvinna presenterade sig och sa att hon var från ett fläktföretag. Kerstin Lohmander erbjöds en tjänst – att få sin köksfläkt undersökt och rensad. Det handlade även om en rengöring av ventilationen i badrum och tvättstuga.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen