Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Arkitekten som ritar Ängelholm

Anna-Karin Nilsson har som arkitekt varit med och utformat flera hus i Ängelholm. Sedan några år driver hon eget och har börjat teckna stadsmiljöer. Under sommaren har hon redan hunnit med två utställningar.

Anna-Karin Nilsson ställer ut sina illustrationer.Bild: Martin Wingren
Intresset för konst har hela tiden funnits i Anna-Karin NIlssons karriär som arkitekt. Hon gjorde sin praktik på Möller arkitekter i Ängelholm och fick sedermera anställning där. 2006 blev hon färdig arkitekt och har under åren bland annat varit med och utformat Sockerbruksområdet och området Rönne brygga.
– Men även huset som vi sitter i just nu faktiskt, säger Anna-Karin NIlsson som jag träffar på restaurang Hummerhuset där hennes alster just nu pryder väggarna.
För några år sedan startade hon egna företaget Green design som är verksamt inom arkitektur, design, illustration samt konst och foto. I samma veva gav hon ut sin debutbok ”Chalets les Frasserands” med illustrationer på olika byggnader i den franska orten med samma namn.
– Vi har ett vinterhus där och där är ett varierat utbud av arkitektur från olika tidsepoker, säger Anna-Karin NIlsson.
Hon har även gjort illustrationer av olika hus och miljöer runt om i Ängelholm, vilka visades tidigare under sommaren i en pop up-utställning i en tidigare butikslokal på Storgatan.
– Det var flera som fick möjlighet att ha pop up-verksamhet under olika perioder i lokalen och jag tyckte att det lät kanon, så jag var där under en vecka. Där var det en större utställning än här, säger hon.
– Jag tecknar hus som är av allmänintresse, men även hus som jag tycker är intressanta ur arkitektonisk synpunkt. Förhoppningen är att kunna ge ut en liknande bok om Ängelholm. Sedan får jag se om det kan bli fler utställningar, fortsätter hon.
Gå till toppen