Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter p-kaoset i Domsten i somras – så många bilar lappades

Under flera år skrevs inga p-böter alls ut på grusplanen vid Domstens norra brygga. Men 2019 hände något – plötsligt lappades 81 bilar. Och i somras fick över hundra bilar böter.
– Eftersom vi fick in mycket klagomål började vi åka ut mer frekvent, säger Leo Schneede på trafikenheten i Helsingborgs stad.

Ytan ligger inom strandskyddat område och för att göra den till en legal parkering skulle det krävas detaljplaneändring och dispens från strandskydd vilket inte är aktuellt, enligt kommunen.Bild: Sven-Erik Svensson
Norr om hamnen i Domsten finns en grusyta som många badgäster uppfattar som förvillande lik en parkering. Ytan sträcker sig ett femtiotal meter längst vägen och bär spår av parkerade bilar. Men den räknas som terräng i tätbebyggt område och därför är där förbjudet att parkera.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen