Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Naturen tog mig i besittning”

Mikroplaster, oljeprospektering, ploggande, spökgarn, palmolja, PFAS, massutdöende och global uppvärmning. Den som scrollar igenom Karin Warlins Twitter-flöde ser snabbt att hon brinner för miljöfrågor – i stort sett alla miljöfrågor. Vi har träffat Landskronas mest miljöengagerade pedagog.

NO-läraren Karin Warlin har jobbat på gymnasiet i Landskrona sedan 80-talet. Generationer av gymnasieelever har fått del av hennes miljöengagemang.Bild: Tom Wall
Som Landskronabo är det troligt att du hört hennes namn någon gång. Karin Warlin är naturkunskapsläraren på Öresundsgymnasiet som under många år initierat, stöttat och peppat sina elever i olika miljöprojekt, som Grön flagg-certifiering av skolan, temadagen Earth Day och deltagande i återkommande internationella ungdomsmiljökonferensen CEI, Caretakers of the Environment.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen