Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu ska problemen på Lifvs i Eket åtgärdas

Den obemannade Lifvsbutiken i Eket har under sommaren haft problem med värme, stölder och tomma hyllor. I höst ska problemen åtgärdas.

De tekniska problemen i Lifvsbutiken i Eket ska åtgärdas.Bild: Niklas Gustavsson
I oktober 2019 öppnade Lifvsbutiken i Eket. En glädje för Eketborna som åter kunnat handla på hemmaplan. I sommar har däremot flera klagomål lämnats in angående tomma hyllor och alldeles för höga temperaturer.
– Värmen har varit ett stort bekymmer och felsökningen har tagit tid. Efter flera olika felsökningar har vi nu kommit fram till att butiken har fel kylar och frysar, säger butikschefen Anita Eriksson.
För att åtgärda problemet flyttas butiken under ett par veckor i höst och vinter till fabriken där den är byggd. Där tas alla glaspartier bort, befintliga kylar och frysar tas ut och nya ska installeras.
– Butiken var en av de första som byggdes och har dragits med en del "barnsjukdomar" säger Anita Eriksson.
Ventilationen har inte klarat sommarvärmen i kombination med värmen som alstras av kylarna. I väntan på svalare tider togs all choklad bort då den smält och inte kunnat säljas.
Butiken har även drabbats av flera inbrott och med olika leverantörer så tar det ibland tid innan butiken åter har fullt sortiment.
Gå till toppen