Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man allvarligt skadad efter olycka på E6

En personbil och en lastbil kolliderade på E6 vid Höja på tisdagseftermiddagen. Vägen stängdes av i båda färdriktningarna. Föraren av personbilen, en man i 60-årsåldern, skadades allvarligt.

Olyckan inträffade 15.43. Enligt polisen blev en av deras patruller vittne till olyckan och genomförde då första hjälpen på platsen.
E6 fick stängas av helt i båda riktningar. Ett tag senare öppnade den delvis upp i södergående, innan vägen öppnade helt.
– Det är flera trafikanter som har hamnat i köer på grund av att vi har stängt av där, som antingen har vänt och kört mot trafiken eller backat och vänt på motorvägen, vilket naturligtvis är livsfarligt, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör på polisens ledningscentral.
Vägen öppnades åter upp helt strax efter klockan 17. Enligt polisen fördes föraren av personbilen till sjukhus med ambulans.
Enligt Region Skåne skadades en man i 60-årsåldern allvarligt i samband med olyckan.
Gå till toppen