Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nybyggt gatukök i Svalöv förstört vid brand – polisen startar utredning

Räddningstjänsten bekämpade under natten mot tisdag en brand i ett gatukök på Järnvägsgatan i Svalöv.

Gatuköket blev kraftigt skadat i branden.Bild: Mikael Brandt
Larmet inkom till SOS Alarm vid 02.50-tiden under natten. Det var ett nybyggt matställe som brann med öppna lågor, men ingen risk för ytterligare spridning rapporterades.
– Vad jag förstått skulle gatuköket invigas de närmaste dagarna, säger Patrik Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten.
Det kommer nu inte att ske då skadorna betecknas som omfattande. Elden bekämpades av styrkor från såväl Svalöv som Landskrona.
– Vi kommer att bli kvar på platsen i några timmar till, säger Patrik Nilsson vid 04.10-tiden.
Brandplatsen ligger nära brandstationen och räddningsfordon var snabbt på plats. Ingen ambulans har ansetts behövas på platsen.
Ännu vid sex-tiden på morgonen var räddningstjänsten kvar och arbetade med släckningsarbetet.
Polisen har startat en utredning om mordbrand. Det betyder inte att det uttryckligen finns någon misstanke om att något brott ligger bakom branden.
– Nej, det finns det inte i nuläget men vi behöver starta en utredning för att också kunna utesluta att det är så, säger Sara Andersson vid polisen.
Under morgonen och förmiddagen ska polisens tekniker därför besöka platsen och inleda undersökningarna.
– Men det brinner fortfarande lite och är för varmt så det dröjer ett litet tag, säger Sara Andersson.
Gå till toppen