Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pojke allvarligt skadad – blev påkörd av smitare i Jonstorp

En trafikolycka skedde på tisdagsmorgonen i Jonstorp. En 13-åring cyklade till skolan när han blev påkörd av en bil som smet från platsen.

Strax efter klockan 7.30 på tisdagsmorgonen körde en personbil på en 13-årig pojke nära korsningen mellan Jonstorpsvägen och Görslövsvägen i södra delarna av Jonstorp.
– Den som gjorde det avvek från platsen så det handlar om en smitningsolycka, säger räddningsledare Jim Maltesson.
Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen och pojken fick föras till sjukhus.
– Man misstänker att han fick en lårbensfraktur, säger Jim Maltesson.
Region Skåne meddelade under morgonen att pojkens skador bedöms som allvarliga. Pojken cyklade när smitningsolyckan inträffade och var på väg till skolan.
Under räddningsarbetet blev det en halvtimmes stopp i trafiken på Jonstorpsvägen.
Polisen gick på förmiddagen ut med en efterlysning om en mörk mindre personbil som kunde misstänkas vara inblandad i olyckan. Strax efter lunch stod det klart att man troligen hittat bilen.
Enligt polisens sajt har en person hörts upplysningsvis angående vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycksplats.
Gå till toppen