Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efterlyses: Skogsmulleledare till Åstorp

Friluftsfrämjandet i Åstorp startar höstsäsongen med tipspromenader och vandringar. Förhoppningen är att komma i gång med skogsmulle i vår – men då måste föreningen först få tag i ledare.

Mer friluftsaktiviteter för Åstorpsborna är Friluftsfrämjandets mål. Nu efterlyses ledare, så att skogsmulle kan komma i gång i vår.Bild: Niklas Gustavsson
I helgen är det höstupptakt för Friluftsfrämjandet Åstorps aktiviteter.
På lördag 12 september anordnas säsongens första vandring inom ramen för Friluftsliv för vuxna (Frivux). Intresserade samlas vid Tingvalla klockan 9 och åker därifrån mot till östra Kullaberg för en drygt milslång vandring i kuperad terräng.
Under hösten blir det liknande vandringar runt om i nordvästra Skåne en gång i månaden.
På söndagen är det dags för tipspromenaden Lunken, en skogspromenad på runt 3,5 kilometer. Det finns frågor för både barn och vuxna. Som vanligt är det start vid Björnåsstugan i Åstorp klockan 9–11.
Föreningen har också planer på att starta verksamhet för barnfamiljer och ett mål är att komma i gång med skogsmulle-grupper i vår. Nu efterlyser Friluftsfrämjandet Åstorp ledare.
– Det har varit mycket barn- och ungdomsverksamhet här tidigare. Vi har barn som vill gå i mulle, men vi har inga ledare, säger Gunilla Andersson från Friluftsfrämjandet Åstorp.
Skogsmulle riktar sig till 4-6-åringar och aktiviteterna i Åstorp ska förläggas till helger.
Gå till toppen